Den Grooten Oorlog

Den Grooten Oorlog

De ploeg van Torengalm en Harbalorifa Foto: JDN

Herzele - Toneelgroep Torengalm en Theater Harbalorifa Herzele vzw zetten samen met de gemeente Herzele hun schouders onder de herdenking van WOI door de opvoering van 1918 Den Grooten Oorlog in een regie van Hugo De Cock met muziek van Jorrit Collyns. Opvoeringsdata zijn 16, 17, 18, 23 en 24 november, telkens om 20u, behalve op 18 november om 15u.

Theater Harbalorifa en Toneelgroep Torengalm brengen gezamenlijk een voorstelling waarin hulde wordt gebracht aan de vele gewone mannen en vrouwen die het slachtoffer waren van de gruwel die oorlog is. Het wordt een luchtig verhaal over hoe een regiment soldaten tegen de achtergrond van de oorlog toch probeert om iets van de situatie te maken. Ze besluiten een toneel op te voeren om de sfeer wat op te krikken. Wanneer een Joodse krijgsgevangene miraculeus weigert te sterven, krijgt alles plots een heel andere wending...

De bezieler, regisseur en tekstbewerker van het project is Herzelenaar Hugo De Cock en de muziek werd speciaal voor dit stuk gemaakt door Herzelenaar Jorrit Collyns. Bovendien werd het decor gebouwd in samenwerking met de leerlingen van het Atheneum Herzele en werd er administratieve en logistieke ondersteuning verleend door het gemeentebestuur die het project ook steunt. De vele Herzeelse acteurs en dansers zullen drie weekends het beste van zichzelf geven.

Tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen. Ze kunnen gereserveerd wordne via www.torengalm.be of www.harbalorifa.be of 0495 30 43 87.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio