Maandag starten de controles op de fietsverlichting

Maandag starten de controles op de fietsverlichting

Foto: gva.be

Nazareth / Sint-Martens-Latem / De Pinte / Gavere - Op maandag 19 november start politie Schelde-Leie met controles op fietsverlichting. Want, de dagen worden donkerder en dan ben je als fietser nog kwetsbaarder dan anders. De controleacties zullen door de politie op geregelde tijdstippen gehouden worden en dit tot februari volgend jaar.

Fietsers die met een slechte of niet-verlichte fiets op pad gaan, riskeren een boete van 55 euro. Een gewaarschuwd fietser is er dus twee waard!

Neem nu dus even de tijd om te checken of je fiets tiptop in orde is. Zorg ervoor dat je goed ziet én gezien wordt in het verkeer: draag een fluovestje en zorg voor de juiste verlichting:

-Een wit of geel voorlicht en een rood achterlicht. De lichten mogen knipperen en ze mogen bevestigd worden op je fiets of op je lichaam. Je zet je licht niet alleen aan als het donker is, maar ook overdag als er slecht zicht is door bijvoorbeeld mist.
-Witte reflector vooraan en rode reflector achteraan.
-Gele of oranje pedaalreflectoren.
-Reflecterende witte strook langs beide kanten van de banden OF twee gele/oranje reflectoren per wiel.

Twijfel je of je fiets 100 % oké is? Hier kun je een fietscontrolekaart downloaden: http://www.lokalepolitie.be/files/5419/files/downloads/Fietsrapport%20PZScheldeLeie%20WEB.pdf

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio