Juf Marijke Nevejans: “Op dikketruiendag werden de kinderen en de ouders aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen. Ook kleine bijdragen, zoals de auto een eindje verder parkeren en het laatste stukje te voet gaan, werden op veel applaus onthaald.”

De afgelegde fietskilometers werden vervolgens samengeteld. Juf Annelies Buckens: “We verzamelden alle (kilo)meters per klas en berekenden hoeveel keer we als school rond De Pinte-Zevergem gefietst hadden. We reden samen maar liefst 87 rondjes. Op een grote kaart werd onze 25 kilometer lange Flandrienronde visueel voorgesteld. Op de dag zelf vroegen we om een dikke trui aan te trekken".

De kinderen merkten op hoe warm het wel kan worden in de klas met gewoon een beetje zon en de warmte van de kinderen. De verwarming stond de hele week zo goed als uit en nee hoor, niemand had het koud!

De kinderen werden ook uitgedaagd om herbruikbare doosjes mee te brengen in plaats van plastic zakjes voor hun koekjes en fruit. Elke woensdag krijgen de kinderen een stuk lokaal fruit of groente van de school. Later dit jaar volgen nog de wereldwaterdag en de buitenspeeldag. (jdd)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio