Hinder in de buurt van het station door aanleg fietssnelweg

Hinder in de buurt van het station door aanleg fietssnelweg

Foto: depinte.be

De Pinte - Volgende week wordt de zwarte asfalt in de Nijverheidstraat, Groenstraat en Stationsstraat afgefreesd en vervangen door een rode asfalt. Deze werken kaderen in de aanleg van de fietssnelweg F7 Deinze - Gent, waarbij deze straten heraangelegd worden als fietsstraat.

Na de werken blijft het huidige dubbelrichtingsfietspad in de Stationsstraat behouden in de bestaande toestand. De signalisatie wordt echter wel aangepast zodat het duidelijk is dat fietsers op de baan rijden (en niet mogen voorbijgestoken worden door wagens) en voetgangers het huidige fietspad mogen gebruiken.

In samenspraak met de provincie is beslist om de fietssnelweg naar Nazareth, de F45, in beide richtingen via Aan de Bocht te laten verlopen. De weg ‘Aan de Bocht’ naast de tunnel zal dus tweerichtingsverkeer worden voor fietsers. Op deze manier dienen fietsers komende uit Nazareth, de Langevelddreeftunnel of de Carrefour Market niet meer de rotonde Groenstraat over te steken en is de fietssnelweg ook veel leesbaarder. Fietsers zullen ook toestemming krijgen om van de Stationsstraat naar het Groenpark te fietsen.

 

De parkeerplaatsen van de parking NMBS (Groenstraat) en Stationsstraat zullen niet bereikbaar zijn van 18 tot en met 22 maart. De parking in de J. Anthierenslaan blijft wel bereikbaar via de J. Anthierenslaan.

De aannemer Norré-Behaegel start maandagochtend met het afzetten van de werfzone. Op dat moment wordt, op vraag van Infrabel, ook de spoorwegovergang volledig afgesloten voor alle weggebruikers. Fietsers en voetgangers komende uit de Spoorweglaan – Florastraat worden omgeleid via de voetgangerstunnel ter hoogte van het station.

De aannemer start met frezen in de Stationsstraat tussen de Koning Albertlaan en de J. Anthierenslaan. Vervolgens zal de aannemer de Nijverheidsstraat frezen en als laatste het vervolg van de Stationsstraat. Het volledige freeswerk wordt gespreid over maandag 18 maart en dinsdag 19 maart.

Afhankelijk van de plaats waar er gefreesd wordt kan men met de wagen de opritten verlaten en bereiken. De gemeente vraagt echter om dit gedurende de periode van de werken zo weinig mogelijk te doen: men kan de auto buiten de werfzone zetten (Van Eycklaan, Florastraat, Groenpark, Koning Albertlaan, …) of de auto even thuis laten staan. Te voet/met de fiets blijft men steeds bereikbaar. Ook na het plaatsen van de kleeflaag kan men de wegen oversteken via de zebrapaden (die in klinkers aangelegd zijn).

Asfalteren Nijverheidsstraat: Dinsdagavond brengt de aannemer de kleeflaag aan op de weg. Deze kleeflaag zorgt voor een goede hechting tussen de nieuwe toplaag en de fundering. Men kan hier absoluut niet op rijden of wandelen. Woensdag 20 maart wordt de volledig toplaag in de Nijverheidsstraat geplaatst en is er 24 uur geen doorgang voor auto’s mogelijk. Nadien wordt de rijbaan weer opengezet.

Asfalteren Stationsstraat: Woensdagavond wordt de kleeflaag in de Stationsstraat geplaatst. Ook dan is er zeker geen passage mogelijk. Donderdag 21 maart wordt er geasfalteerd van de J. Anthierenslaan richting de tunnel, 24 uur later wordt de rijbaan open gezet.

Huisvuilophaling: De vuilniszakken dienen op woensdagavond 20 maart ten laatste buiten gezet te worden. De technische dienst van de gemeente komt deze donderdagochtend ophalen om 7 uur en zet deze op een afhaalpunt waar de vuilniszakken opgehaald zullen worden IVM.

Ook Bpost doet zijn normale ronde.

Groenpark en Willemsdorp: De toegang tot het Groenpark en Willemsdorp via de tunnel aan de Groenstraat is gedurende de werken niet mogelijk. De inwoners uit deze wijk kunnen ontsluiten via de andere kant van de Groenstraat (aan de kapperszaak).

 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio