Wouter Berlaen en Lien Van de Kelder vanavond in het OCP

Wouter Berlaen en Lien Van de Kelder vanavond in het OCP

Foto: berlaenfromzulte.be

De Pinte - Op uitnodiging van "De Pinte Leeft" treden "Berlaen from Zulte" en Lien van de Kelder vanavond vrijdag om 20 u op in het OCP. In het voorprogramma Tim Leyman.

BERLAEN is het soloproject van Wouter Berlaen. Als bassist voorziet hij al 15 jaar God & Klein Pierke van lage tonen: van Leki tot De Laatste Show Band en van K3 tot Eddy Wally.

Sinds 2011 doet hij als kortweg BERLAEN een stap naar voor als singersongwriter. Met “Ge zij were zat” laat hij meteen horen hoe hij gebekt is in zijn onvervalst dialect uit Zulte. Rechtuit & ongeschaafd maar altijd meezingbaar!

Die allereerste single kon als streekproduct rekenen op heel wat bijval in de nationale media. Dit tragikomische lied waarbij Luc De Vos zaliger & Maaike Cafmeyer BERLAEN vocaal flankeren (én acteren in de bijbehorende clip) passeerde maandenlang dagelijks op Radio 1. Opvolgende singles als “Ik ben nie schui van ui” en “Oe ver’est nog?” zoemden nog de hele zomer 2011 vrolijk door de ether. Ook die laatste voltreffer kreeg een ophefmakende clip mee ; daarin verscheen BERLAEN de hele song lang in puur adamskostuum tussen de dartele zusjes Erika & Heidi Van Tielen…

In november 2012 bestendigt BERLAEN die positie met “De loatste man” – zijn 2de full album.

Daarop zet hij met “Brengt ui zuster mee” een eighties-klassieker van Sly Fox ongegeneerd funky naar zijn hand om heerlijk hoog in de nationale playlists te belanden.

Eind 2015 verschijnt zijn 3de album “Van mijn erf”, waarmee BERLAEN voor eens en altijd een vaste gewaardeerde stek verovert in het Nederlandstalige muzieklandschap. Het Nieuwsblad roept met een 4 sterren recensie het album uit tot één van de platen van 2015: “… zijn teksten zijn direct en confronterend, eerlijk en recht uit het hart. En muzikaal hebben zijn nummers hitpotentie te over”.

Met zijn muzikale spitsbroeders Ward Snauwaert & Laurens Billiet neemt BERLAEN in 2018 zijn 4de full album op ; tevens zijn allereerste & titelloze vinylplaat. Op de valreep van de zomer verschijnt de A-zijde als EP “Kort & krachtig” digitaal op alle streamings- & downloadplatformen, om dan de B-zijde als winter EP “‘t Beste van de reste” te releasen begin 2019. De radiohit “Oltijd blijv’n goan” overschreed ruim de kaap van 3 maand zomerse airplay op Radio 1 om uiteindelijk in de Ultratop van Radio 2 te belanden.
Inclusief hilarische videoclip, zoals de mensheid ondertussen van deze eigenzinnige artiest gewoon is. Had iemand klare, blauwe hemel aan BERLAEN voorspeld? Dat is dan nu uitgekomen!

Meer op berlaenfromzulte.be

Kaarten via depinteleeft.be of aan de kassa.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio