Benefietconcert ten voordele van Nona

Benefietconcert ten voordele van Nona

Foto: nonamechild.org

De Pinte - Vanavond zaterdag 6 april om 20h brengt het Brussels Chamber Choir in de kerk van De Pinte een benefietconcert ten voordele van vzw Nona. Op het programma staan sacrale en spirituele a cappella werken uit de 20ste en 21ste eeuw van de componisten William Harris, Charles Wood, Pau Casals, Randall Thompson, Healey Willan, Peter Planyavsky, Jan Moeyaert, Mark Beamish, Martijn Dendievel, René Clausen, Frank Martin, Eriks Ešenvalds en Arvo Pärt.

Het Brussels Chamber Choir is een semi-professioneel koor, opgericht in 2007 door een aantal studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel.  Het koor zingt vaak met orkest, maar specialiseert zich vooral in a cappella repertoire en treedt regelmatig op in concerten en vieringen, voornamelijk in Etterbeek en in de Sint-Goedele kathedraal in Brussel.  Het ensemble neemt ook geregeld deel aan internationale festivals en had ook de gelegenheid om samen te werken met componisten als Eric Whitacre en Bob Chilcott. Ter gelegenheid van zijn 10de verjaardag in 2017 nam het Brussels Chamber Choir zijn eerste professionele CD “Made in Belgium” op, met nieuwe Belgische koormuziek (1985-2017).  De opname werd warm ontvangen door het publiek en werd ook bekroond door het magazine Diapason met 4 sterren.

Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa en zijn te bekomen bij de bestuursleden van de vzw NONA, alsook op het secretariaat van de vereniging p/a Serafien de Rijckelaan 21 te De Pinte, tel. 09 282 85 78, e-mail nonamechild@telenet.be.

De vzw Nona is een vereniging die solidariteit wil omzetten in de praktijk.
Met kleinschalige initiatieven proberen ze kinderen in Roemenië een mooie toekomst te bieden.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio