U15 Borsbeke kampioen in stijl

U15 Borsbeke kampioen in stijl

Feestje na de kampioenenmatch Foto: Jan De Naeyer

Herzele - Afgelopen weekend kroonden de U15-spelers van KVC De Toekomst Borsbeke zich tot kampioen van hun reeks. En dat deden ze in stijl wegens op de valreep.

Voor de laatste speeldag stonden de Zebra’s immers één punt achter op leider VV Sint-Maria-Horebeke. En net tegen die leider moest de laatste wedstrijd afgewerkt worden. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit, want bij een 1-1 stand moest Borsbeke met 10 man verder na een domme tweede gele kaart. “Maar na die kaart begonnen we plots beter te combineren”, zag trainer Guy De Backer. “De ruimtes werden groter en mijn jongens bleven zich voor de volle 100% inzetten waardoor de afvallende bal vaak voor ons was. We kwamen snel weer op voorsprong en konden die nog verder uitbouwen tot 5-1. Als je dat kan met 10 man, dan ben je een terechte kampioen. Ik ben dan ook bijzonder fier op mijn ploeg die zich het hele jaar enorm gemotiveerd toonde. De drie eerstejaars integreerden zich zonder problemen en moesten zeker niet onderdoen voor de spelers die een jaar ouder waren, wel integendeel. De meesten schuiven nu door richting U17. Hopelijk kunnen we ook daar mooie avonturen beleven.”

De kampioenstitel werd gevierd met een avondje bowling en een etentje. Ook de teamfoto kreeg een mooi plekje in de kantine van de Zebra’s, die met de U15 en de damesploeg twee kampioenen telden. Het eerste elftal is nog bezig aan de eindronde van tweede provinciale.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio