Kom mee zingen voor een betere wereld

Kom mee zingen voor een betere wereld

Foto: do.vlaanderen.be

De Pinte - Vandaag vrijdag komen scholen en inwoners om 14 uur samen op het gemeenteplein. Dit is ook het slotmoment van de jaarlijkse Wereldweek van de zesde leerjaren. De leerlingen werden omgetoverd tot echte wereldburgers tijdens de Week van de duurzame gemeente. Ze leerden over het jaarthema van 11.11.11 (Changemakers), de duurzame ontwikkelingsdoelen en wat we samen kunnen doen voor een betere wereld.

Na de week van inhoudelijke workshops zullen de klassen gevraagd worden slogans te maken, met wat de leerlingen elk doen of zullen doen voor een betere wereld en elke klas vragen iemand af te vaardigen die de wensen van de klas (hun manifest) overbrengt aan de burgemeester en het bestuur. Dit wordt een muzikaal en verwarmend moment, waarop ook de inwoners, de eerstejaars van Erasmus, de bewoners van het Woonzorgcentrum Scheldevelde en de "helden" van vorig jaar worden uitgenodigd.

Op het slotmoment zullen de klassen elk afzonderlijk in een ‘mars’ naar het gemeenteplein komen. Om 14 uur zingt iedereen samen het Vredeslied.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio