Pintse Sepak Takraw-club organiseert dit weekend Europees tornooi

Pintse Sepak Takraw-club organiseert dit weekend Europees tornooi

Foto: sepaktakraw.be

De Pinte - Takraw – of voluit sepak takraw – is een traditionele acrobatische balsport uit Zuidoost-Azië. Je kan het het beste omschrijven als volleybal-voetbal op een badmintonveld. In tegenstelling tot volleybal mag je bij takraw de bal niet met je handen aanraken, maar alleen met hoofd, schouders, knie en… voet. De naam sepak takraw is een Maleisisch-Thaise samenstelling. ‘Sepak’ betekent schop in het Maleis en ‘takraw’ gevlochten bal in het Thais.


Het net hangt op ongeveer anderhalve meter hoogte en deelnemers scoren door de bal op het veld van de tegenspelers, binnen de aangegeven grenzen, te doen landen. Takraw speel je met drie spelers per team. En zo’n driekoppig team noem je een ‘regu’.
De Sepak Takraw-club uit De Pinte organiseert elk jaar de Belgian Open: een grootschalige happening waarbij alle Sepak-teams uit heel Europa naar België afzakken om het tegen elkaar op te nemen. 
Sepak Takraw is een Zuidoost-Aziatische sport en is nog niet heel bekend in ons land en ruimer, in Europa. Binnenlandse competities bestaan nog niet, daarom organiseren de verschillende Europese clubs tornooien. Een krachtmeting, een gezellige bijeenkomst, een ode aan de Zuidoost-Aziatische sport, maar evengoed een belangrijke voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Thailand. 
Op 26 en 27 oktober is België het gastland voor het tornooi in het Gentse De Pinte.


Praktisch
De Belgian Open vindt plaats op 26 en 27 oktober in Sporthal OCP in De Pinte.
Ingang is vrij en gratis. Adres: Polderbos 20, 9840 De Pinte
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio