Bibliotheek terug open

Bibliotheek terug open

Foto: jdd

De Pinte - De bib, die sinds eind oktober gesloten was na een waterlek, is sinds maandag terug open. "Het beste nieuws van de week" volgens Ingrid, een fervente lezeres die tijdens deze lange periode net zoals vele andere Pintenaars haar heil zicht in de bib van naburige gemeenten.

Door een waterlek was de bibliotheek van De Pinte een aantal weken gesloten. De elektriciteitskast, sprinklerinstallatie en brandcentrale waren beschadigd en dienden hersteld te worden. Niet alleen was de ingebruikname van de bibliotheek al die tijd vanuit praktisch oogpunt uitgesloten (er was immers geen verlichting of verwarming), ook vanuit veiligheidsoverwegingen was het publiek gebruik uitgesloten.

Nadat de verzekeringsdeskundigen van de gemeente en van de aansprakelijke aannemers tot overeenstemming kwamen, konden de werkzaamheden van start gaan: herstellen waterbuis, elektriciteitskast, brandcentrale, sprinklerinstallatie …

De bibmedewerkers hielden dag per dag de teruggeefdata bij en verzetten de data zolang de bib nog niet open was. Eventuele boetes ten gevolge van deze sluitingsperiode worden sowieso niet aangerekend. Op mijn.bibliotheek.be kan je als ontlener zien tot hoelang de geleende materialen staan uitgeleend.

De boeken- en dvd-collectie is gelukkig niet beschadigd. Achter de schermen waren de bibmedewerkers druk in de weer om nieuwe boeken klaar te maken. Ze verwelkomen de lezers  dus graag met een hele lading nieuw leesvoer!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio