Corona nekt ook Summer@Lauwe

Corona nekt ook Summer@Lauwe

Foto: djr

Menen - De minst evidente beslissing die hij in zijn leven al moest maken. Voorzitter Steven Holvoet en de bestuursploeg van Summer@Lauwe hakten woensdag de knoop door. Op 21 juli blijven de straten van de Meense deelgemeente leeg. Geen straatanimatie, geen volle terrassen, geen vuurwerk.

Het evenement mag dan nog veraf zijn, de coronacrisis gooit nu al roet in het eten. “We zijn al twee weken aan het vergaderen over het al dan niet annuleren van onze zevende editie, maar dit is in alle opzichten de beste beslissing”, zegt Steven Holvoet.

De voorbereiding was al volop in gang getrapt, maar nu is het nog veilig om alles stop te zetten. De onzekerheid over tot wanneer de maatregelen gelden doet daar veel aan. "Evenementen zullen sowieso het laatst toegelaten worden", aldus de voorzitter. “De horeca en groepen zijn nu verwittigd. Alle artiesten krijgen alleszins de eerste keuze om in 2021 terug te komen.”

Geen evidente keuze, maar wel de meest wijze, klinkt het. “Het is beter om nu een jaar niets te doen, dan een schuldenput te creëren en nooit meer Summer@Lauwe te kunnen organiseren”, meent Steven. “Ook een beperkte versie lijkt ons geen optie. Dan zou er toch te veel man samentroepen om ontgoocheld te moeten zijn voor een lightversie. Dan pikken we liever de draad op om er volgend jaar een extra lap op te geven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio