Geen Berenfeesten dit jaar

Geen Berenfeesten dit jaar

De Berenfeesten 2020 worden een jaartje opgeschoven. Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Als gevolg van de coronacrisis besliste de Gezinsbond van Vlierzele en Zonnegem om dit jaar geen Berenfeesten te organiseren. De tiende editie zal dus pas voor 2021 zijn, al wordt de mogelijkheid tot een beperkte activiteit onderzocht.

"Er werd hard gewerkt om van deze jubuleumeditie een schitterend feest te maken voor jong en oud", aldus Stefaan Deconinck. "Maar de aanhoudende problematiek door Covid-19 gooit roet in het eten. De gezondheid van de deelnemers bij grote organisaties zoals de Berenfeesten kan immers niet gegarandeerd worden. Het lijkt onmogelijk om de social distancing en de nodige hygiënemaatregelen te respecteren op een feest met meer dan 1500 feestvierders. Bovendien zou de ongedwongen en vriendschappelijke sfeer onder deze omstandigheden lijden zodat de eigenheid van het feest verloren dreigt te gaan."

Momenteel bekijkt het bestuur van de Gezinsbond of er een kleinere, alternatieve activiteit kan georganiseerd worden die op een veilige manier de Vlierzelenaars toch een beetje een feestgevoel kan geven. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio