Drankpakketten als steun voor de lokale cafés worden aan huis geleverd

Vijf pintse DJ's zorgen op kermiszondag voor een online Cafeest 2.0

Vijf pintse DJ's zorgen op kermiszondag voor een online Cafeest 2.0

Foto: depinte.be

De Pinte - Het klassieke Cafeest in Park Viteux tijdens Pinksterkermis kan dit jaar omwille van corona niet doorgaan maar in extremis zorgt de gemeente voor een alternatief dat iedereen vanuit zijn kot kan volgen.

"Het was een lokale dj die me deze week vroeg om een "set" te mogen opnemen op een fijne locatie in de gemeente", licht burgemeester Vincent Van Peteghem toe. "Dit bracht me op het idee om dit jaar online een Cafeest 2.0 te organiseren met vijf locale top dj's op vijf originele locaties in de gemeente". Optredens en professionele opnames gebeuren volledig gratis. De eerste opnames zijn ondertussen reeds gebeurd, onder meer met Greg S. vanop het balkon van kasteel Viteux. Greg S., Alex Gray, DJ Kris, DJ Timo en De Rappe Kerels kan men zondagavond tussen 19 en 23 uur online aan het werk zien via facebook live op https://www.facebook.com/gemeentedepinte/

Om de (tien) Pintse cafés in deze hachelijke tijd te steunen kan men tot zaterdagavond op http://www.cafeest2020.be voor 10 euro een drankenpakket (vijf biertjes en/of niet-alcoholische dranken) bestellen, dat op zondagvoormiddag tussen 10 en 12 u gratis aan huis geleverd wordt in De Pinte, of kan afgehaaald worden in café Hubert (Viteux). 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio