79 dagen applaus voor de zorg

Foto: Annick, Patrik en bellevrouw Meet

De Pinte - Reeds sinds het begin van de lockdown verzamelden zich iedere avond op het pleintje van de Guido Gezellelaan een zestigtal inwoners om met applaus en muziek hulde te brengen aan de mensen in de zorgsector. Bezielers van de actie zijn Patrik en Annick Waege, alom gekend als de minzaam goejedag zwaaiende medewerkers van de technische dienst van de gemeente. Moeder "Meet" Waege luidde iedere avond de bel. Dat deed ze vorige zaterdag voor de 79ste en laatste keer, en dit keer waren er wel een 130 inwoners opgedaagd.

Elke dag werd een andere groep helden figuurlijk in de bloemetjes gezet: de zorgverstrekkers van het WZC, dokters en verplegers, brandweerlieden, boeren die voor onze dagelijkse kost zorgen, de horeca die uit het dal kruipt, de kermiskramers en de renners die dit jaar niet konden komen, ..En ook de deelnemers werden door Patrik en familie niet vergeten. Zo kwam de paashaas langs met chocolade eieren voor iedereen, op Moederdag kreeg iedere vrouw een bloemetje en op de finale dag was er een drankje.

Naast het dagelijkse applaus voor de helden bracht dit mooie initiatief ook mensen dichter bij elkaar. Buren leerden elkaar beter kennen, nieuwe vriendschappen en sociale contacten in de wijk waren leuk meegeenomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio