Tildonkse staat op de lijst voor het Vlaams parlement, maar heeft andere plannen

Weldra in de senaat: Ann Somers

Weldra in de senaat: Ann Somers

Ann Somers Foto: Open VLD

Haacht - Bij de komende Vlaamse verkiezingen vinden we Haachts schepen van Cultuur Ann Somers terug als negende opvolger op de Open VLD lijst van Vlaams-Brabant. De kans dat ze na de verkiezingen een zitje bemachtigt in het Vlaams parlement is dan ook quasi onbestaande. Maar de kans dat de politica uit Tildonk daar van wakker ligt is zo mogelijk nog kleiner. Niet omdat ze geen ambitie heeft, maar wel omdat ze al zo'n vergulde plaat voor tegen haar gevel heeft besteld met daarop 'Ann Somers - Senator'.

Tweede opvolger was Ann Somers op de senaatslijst van OpenVLD bij de federale verkiezingen van 2007. Vijf van haar partijgenoten werden verkozen, en kregen een zitje in de senaat:

  • Guy Verhofstadt
  • Nele Lijnen
  • Patrik Vankrunkelsven
  • Jean-Jacques De Gucht
  • Marc Verwilghen

Guy Verhofstadt heeft zijn mandaat als senator nooit opgenomen, en dus belande de eerste opvolger Roland Duchatelet al van meet af aan in de senaat.

Sindsdien is Somers dus de eerste opvolger die klaar staat om een vrijgekomen zetel in te nemen. En met de Vlaamse verkiezingen is de kans dat er een zetel vrijkomt wel erg groot.

Zo staat Nele Lijnen op een vijfde plaats op de Open VLD lijst van Limburg. Op zich geen onhaalbare kaart, maar niet echt makkelijk. Maar, Ann Somers zal zich de dag nog wel herinneren dat Jean-Jacques De Gucht naar voren werd geschoven als lijsttrekker in Oost-Vlaanderen.

Nu De Gucht junior daar de lijst trekt is zijn verkiezing een vanzelfsprekendheid, en de kans dat hij als lijsttrekker zijn mandaat in het Vlaams parlement niet opneemt (of andere, hogere ambities) lijkt toch ook wel erg klein.

Binnenkort hebben we dus een vertegenwoordigster uit Haacht in de senaat, en kan Somers haar job op het kabinet van minister Turtelboom minstens een tijdje in de diepvries parkeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio