Vier nieuwe cursussen in lokaal dienstencentrum Zonnebloem

Dendermonde - In februari starten in de lokaal dienstencentrum Zonnebloem in de Breestraat in Sint-Gillis-Dendermonde nieuwe cursussen. Die gaan over de geschiedenis van de film, brei-vilten, Spaans voor gevorderden en oude films overbrengen naar moderne beelddragers

Geschiedenis van de film

De film als zevende Kunst, als technisch fenomeen dat permanent in ontwikkeling is. De filmgenres, het filmtheater of bioscoop, de grote filmstudio’s, filmiconen als Charles Chaplin, Laurel en Hardy, Tarzan, de tekenfilm, de western, Hollywood, de speciale effecten, filmregisseurs die geschiedenis schreven, de Oscars…alles passeert de revue in deze boeiende reeks van 12 sessies. André Stallaert is de producer van deze cursus.

De cursus start op maandag 14 februari om 14 u. Deelnemen kost 39 euro,6/12 sessies (of 36 euro met vrijetijdspas). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

 

Brei-vilten

Handwerken is hip! Een zelfgemaakte tas of trui geeft cachet aan elke outfit en onderstreept de eigenheid van de drager. Mee-surfend op deze hernieuwde belangstelling voor ambachtelijk gemaakte spullen, biedt de Zonnebloem vanaf 10 februari een vierdelige reeks rond breivilten aan. Zowel wie zich wil bekwamen in het breien als in het breivilten is welkom. Ieder werkt aan zijn eigen project: een tas, een trui, kindersokken – het wordt aan de verbeelding van de deelnemers overgelaten. Een doorwinterd breiviltster zal ter plaatse ondersteuning bieden waar nodig.

Wie nog inspiratie zoekt voor een uit te voeren model of wie vooraf wol wil bestellen kan op dinsdagen 1 en 8 februari van 10 tot 12 uur terecht in het lokaaldienstencentrum. Begeleiding: Christiane Backaert.

De cursus start op donderdag 10 februari en heeft plaats 14-daags op donderdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Deelname (zonder materiaal): 15 euro (met vrijetijdspas: 13,5 euro). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

 

Spaans gevorderden

Wie reeds een aardig mondje Spaans spreekt en zijn kennis nog wil uitbreiden en verfijnen is welkom op de cursus Spaans gevorderden: vanaf donderdag 3 februari, 10 opeenvolgende donderdagvoormiddagen van 9.30 tot 11.30 uur in de Zonnebloem. Isabelle De Vleeschouwer begeleidt de reeks. Deelname: 33 euro (30 euro met vrijetijdspas).

 

Oude films overbrengen op moderne beelddragers

Vele mensen hebben thuis nog oude 8- of 16 mm filmpjes liggen. Veelal heeft dit filmmateriaal emotionele waarde, maar kan het niet meer bekeken worden omdat de bijhorende projector het niet meer doet.

De film-en videoclub Ros Beiaard organiseert een reeks van tien sessies voor mensen die aan de slag willen gaan om dit oud filmmateriaal op dvd of pc te zetten. Uiteraard moet men daarvoor de basisvaardigheden van filmen onder de knie krijgen, naast een minimale kennis van een aantal andere zaken, zoals monteren, digitaliseren en sonoriseren. 

Fred Scholliers begeleidt. De cursus heeft plaats in het lokaal van de videoclub aan de Kerselarenbrugwegel en start op dinsdag 1 februari om 9 uur.

 

Info en inschrijvingen: ldc Zonnebloem, Breestraat 109, tel. 052-25 19 30, of      ann.vandervreken@ocmw.dendermonde.be 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio