Regisseur Johnny De Meyer: ‘Erik De Volder was nieuwsgierig om andere mensen zijn tekst te zien spelen.'

Au nom du père: hommage aan Eric De Volder

Foto: Ruben Van Gansbeke

Gent - De Gentse rederijkerskamer MaMaThé brengt als eerste een voorstelling van theatermaker Eric De Volder die een jaar geleden onverwacht in zijn slaap overleed. ‘Met dit stuk wil ik De Volder in de kringen van het amateurtoneel bekend maken', zegt regisseur Johnny De Meyer. Hij behoudt alle typische ingrediënten van De Volder: volkse figuren, veel grime, een fysiek spel en een eigenzinnig theatertaaltje.

Regisseur De Meyer heeft naar aanleiding van dit stuk gesprekken met De Volders toneelgroep Ceremonia gehad. Ook toen de voorstelling bijna af was, is Cerenomia-acteur Johan Knuts komen kijken. De Meyer: ‘Vooral bij bepaalde nuances heeft hij geholpen waardoor het stuk strakker en duidelijker wordt.’ Ook Tanja De Smet, echtgenote van De Volder, staat achter het stuk. ‘Ik wilde haar graag betrekken bij een fotoreportage naar aanleiding van de voorstelling, maar wegens tijdsgebrek is dit niet gelukt. Toch toon ik nu een kleine reportage voordat de voorstelling begint.’ (Hieronder ziet u een deel van die reportage.)

De Meyer: ‘We hebben de voorstelling op dezelfde manier als Erik De Volder proberen te maken. Met veel improvisatie, maar met het verschil dat op baseerden op de tekst van Au nom du pére. Toch ziet de voorstelling er helemaal anders uit. We hebben de scènes aan elkaar gebreid, we gebruiken geen poppen en Pampoezeken, de maîtresse van het hoofdpersonage, hebben we ontdubbeld. Hij heeft er nu twee. Ook de eindscene is anders.’


AU NOM DU PERE is te zien in Theater Tinnenpot.
vrijdagen 25 november en 2 december 2011 om 20u
zaterdagen 26 november en 3 december 2011 om 20u
zondag 4 december 2011 om 15u
€10 / 8 (studenten)
Reserveren: 09/227 95 20

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio