Na winkel in Gent, nu ook een zaak in Antwerpen

Karolien Verstraeten: van architect naar ontwerpster

Karolien Verstraeten: van architect naar ontwerpster

Foto: jdj

Gent - Jong talent mag zo nu en dan eens een de verf gezet worden. De 29-jarige Karolien Verstraeten bijvoorbeeld, is een Gentse ontwerpster van dameskledij. In maart bestaat haar winkel in Gent één jaar.

Karolien Verstraeten begon haar loopbaan als architect, maar diep van binnen wist ze al dat ze liever ontwerpster zou zijn. In 2009 begon ze in bijberoep haar ontwerpen te verkopen op koopavonden voor vrienden en familie en stond ze op verschillende beurzen die jonge ontwerpers in de kijker zetten.

‘Als kind liet ik de poppen links liggen en maakte jurkjes en rokjes van alles wat ik vond. Toen mijn moeder thuiskwam en vroeg waar het tafellaken was, toonde ik trots mijn nieuwe creatie,’ vertelt Karolien Verstraeten. ‘Ook toen ik werkte als architect haastte ik me naar huis om verder te werken aan mijn ontwerpen. Ik merkte dat meer en meer vrouwen geïnteresseerd waren in mijn jurken en daarom besloot ik om naar de Antwerpse academie te trekken. Twee jaar later won ik de Artos-prijs van de Academie.’

Tegenwoordig pendelt Karolien tussen Gent en Antwerpen, want in beide steden heeft ze een winkel. Woensdag staat ze in Gent, vrijdag en zaterdag in Antwerpen. ‘Ik doe zoveel mogelijk zelf en sta ook zelf in de winkel. Zo kan ik de prijs laag houden. Eerst had ik enkel de winkel in Gent, maar ik merkte dat mijn Antwerpse klanten zich niet zo gemakkelijk naar Gent verplaatsten. Vandaar mijn tweede winkel.’

In de collectie van Karolien Verstraeten zitten zo’n 15-tal stukken met blouses, broekpakken, jurken en rokjes. Ze kiest voor pure lijnen en hoogwaardige materialen. Wie wil kan haar ontwerpen, waaronder ook bruidsjurken, op maat laten maken.

Karolien Verstraeten, boetiek Gent, Gasmeterlaan 100, open op woensdag tussen 14u en 20u. Meer info op www.karolienverstraeten.com.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio