KASK-studenten tonen eigen werk

KASK-studenten tonen eigen werk

Foto: Ontwerp: Josse, Stef & Timo, beeld: Stien Bekaert

Gent - Tweemaandelijks organiseren de studenten multimediale vormgeving van het KASK een editie van Label. Het evenement gaat volledig van de studenten uit en krijgt telkens een andere invulling. Deze keer organiseren Larissa Viaene en Jasmijn Krol Label 16.

Tijdens Label tonen KASK-studenten elkaars werk en gaan ze met elkaar in confrontatie. Twee jaar geleden organiseerden de studenten multimediale vormgeving Label voor het eerst, maar nu raken steeds meer studenten uit verschillende richtingen bij het project betrokken.

Curatoren van Label 16 zijn Larissa Viaene (21) en Jasmijn Krol (23), uit de derde bachelor en de tweede master. Ze maken van Label 16 meer dan een tentoonstelling. Van 26 tot 28 maart zorgen ze voor muziek, performance, muziek, beweging en workshops. Het centrale thema is beweging waarvoor ze inspiratie vonden in een gedicht van Yeats (zie hieronder een stuk uit het gedicht). ‘Label draait rond beweging omdat we daar allebei mee bezig zijn. Ik dans en perform, Jasmijn danst en filmt beweging', vertelt Larissa. ‘We vroegen ons af hoe andere disciplines tegenover beweging staan, welk medium ze gebruiken, en hoe ze ernaar kijken.’

Naast de tentoonstelling zijn er ook drie workshops, waavan een geleid wordt door KASK-docent en theatermaker Chokri Ben Chikha. ‘Ik vind het tof om mijn werk aan Chokri te laten zien omdat hij als theatermaker de dingen vanuit een ander perspectief bekijkt. Ik ben ook heel benieuwd wat de workshop zal inhouden, want dat is ook voor ons een verrassing. Hij was in ieder geval meteen enthousiast om mee te werken.’ Naast Chokri’s workshop over Afrikaanse bewegingsexpressie, geeft dramadocente Paola Bartoletti een workshop over ‘body mind center’ en choreograaf Michael Lazic over klassieke en moderne dans.

Labour is blossoming or dancing where
The body is not bruised to pleasure soul.
Nor beauty born out of its own despair,
Nor blear-eyed wisdom out of midnight oil.
O chestnut-tree, great-rooted blossomer,
Are you the leaf, the blossom or the bole?
O body swayed to music, O brightening glance,
How can we know the dancer from the dance?

William Butler Yeats 1928

Label 16 vindt plaats op 26 (20u-00u), 27 (14u-22u) en 28 maart (14u17u) in de zwarte zaal van KASK (Campus Bijloke, Louis Pasteurlaan 2, Gent). Meer info hierover op de Facebookpagina van het event.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio