Op bedevaart naar Oostakker

Op bedevaart naar Oostakker

Frank De Smyter Foto: Jan Decock

Waregem - Elk jaar met veel overtuiging een voettocht of bedevaart naar Oostakker organiseren. Dat is wat Frank De Smyter doet. Samen met kompaan Christ Vanackere en met de volledige financiële steun van textielzaak Giks. Dit jaar vindt de tocht plaats op zondag 20 mei.

‘Wij vertrekken om 3 uur ’s morgens vanop het kerkplein in Sint-Eloois-Vijve. Langs vele stille wegen bereiken wij rond de middag onze bestemming: Oostakker. Daar volgen wij om 12.15 uur de misviering. Telkens een aangrijpende gebeurtenis.’,zegt Frank die intussen voor het vijfde jaar op rij co-organisator is.
‘Waar het voor mij toch telkens over gaat: het is een sociaal gebeuren. De samenhorigheid en de groepsgeest zijn bijzonder groot. Dat stel je vast als wij onderweg zijn. Iedereen wacht op iedereen. Want het is zeker niet de bedoeling er een race van te maken. En nog minder een afvallingswedstrijd. Samen uit, samen thuis: dat is het waar deze uitdaging eigenlijk voor staat. De sfeer in de groep is dan ook telkens heel goed. En daarvoor wil ik alle deelnemers bedanken. Hoeveel er zich inschrijven? Toch een tachtigtal. Wij verzorgen alles tot in de puntjes. Of ikzelf verslingerd ben aan die voettocht? Jawel, het is een deel van mijn leven geworden.’


Inschrijven: 056-32.59.09, 056-61.42.20 of 056-60.39.16

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio