Breng taxussnoeisel gratis naar het containerpark

Vergroot ook dit jaar de hoop

Dendermonde - 50% van alle chemokuren gebeurt met geneesmiddelen op basis van taxus. In de jonge naalden van Taxus baccata zit baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker. Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang, levert de nodige grondstof voor de behandeling van 1 kankerpatiënt. Jaarlijks hebben tienduizenden kankerpatiënten chemotherapie nodig. Voor al die mensen kan ook jouw taxushaag de hoop vergroten.

 

Breng je taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus gratis naar het containerpark. Zo lever je de levensreddende grondstof voor chemotherapeutische geneesmiddelen en bovendien wordt voor elke kubieke meter zuiver taxussnoeisel 50 euro geschonken aan kankerbestrijding. Let wel, het taxussnoeisel moet jong en zuiver zijn, zoniet is het onbruikbaar voor verwerking.

Enkel het éénjarig snoeisel (takken tot 30 cm) van Taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden. Gebruik een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.

 

Je kan het snoeisel los of in eigen zakken aanbrengen op het gemeentelijke containerpark.

 

Taxus baccata groeit bijna uitsluitend in Europa. Alleen Vlaanderen en Zuid-Nederland hebben de traditie om taxus als haagplant te gebruiken. We zijn dus allen samen dé leveranciers van grondstof voor chemotherapie in de wereld. Laat geen enkele taxusnaald verloren gaan. Hoe klein je haag ook is, elke kilo taxussnoeisel die je tussen 15 juni en 31 augustus naar het containerpark brengt, vergroot de hoop!

 

Voor meer informatie over de Vergroot de hoop actie of over de openingsuren van het containerpark kan je terecht op www.vergrootdehoop.be


 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio