Jonge compostmeesters weten van aanpakken

Jonge compostmeesters weten van aanpakken

De jonge compostmeesters kregen allemaal een officieel diploma Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Jong geleerd is oud gedaan! Met dat spreekwoord in het achterhoofd wordt de Houtemse schoolgaande jeugd regelmatig op school begeleid door een compostmeester om de scholieren de knepen van het vak ‘composteren’ te leren.

Ter gelegenheid van de start van de actie ‘Juni: compostmaand!’ waren de kinderen van het vierde leerjaar van de basisschool Klim-Op te Bavegem samen met hun juf Colette Spitaels uitgenodigd door het gemeentebestuur op het demopark tegenover het containerpark.

De scholieren mochten ter plaatse hun kennis van het composteren nog eens aan de praktijk toetsen. Samen met de aanwezige compostmeesters toonden ze dat ze intussen de ‘knepen van het vak’ onder de knie hebben. Ze gaven antwoord op de vragen van de bezoekers en toonden hoe het moest.

De compost-demoplaats recht tegenover het Vlierzeelse containerpark in de wijk Bussegem is elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand open. Iedereen kan er inlichtingen inwinnen over composteren. Daar kan men ook zijn GFT-container omruilen voor een compostvat of een wormenbak. Dat kan ook op de Houtemse milieudienst in het gemeentehuis.
Info: Annemie Van Pamel & Leen Backaert, milieudienst, Marktplein 3, tel. 053 60 72 57, natuurenmilieu@sint-lievens-houtem.be.  
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio