Expohal krijgt geluidswerende nooddeuren

Expohal krijgt geluidswerende nooddeuren

Chris Baert aan een van de nooddeuren Foto: Jan Decock

Waregem - De raad van bestuur van Waregem Expo die bestaat uit tien vennoten investeert 65 000 euro voor de installatie van akoestische nooddeuren die alle bastonen tijdens evenementen moeten binnenhouden.

 'Wij laten alle deuren vervangen door een gespecialiseerde firma. Alleen aan een kant van de hal blijven de huidige nooduitgangen. Voor het overige komen er nieuwe deuren van ten minste tien centimeter dik. Die zijn opgevuld met een geluidswerend materiaal',zegt directeur Chris Baert. 'De werken worden uitgevoerd tijdens de zomervakantie. Dat is de minst drukke periode van Waregem Expo. Met deze investering willen wij zeker ook de omgeving gerust stellen.

De voorbije jaren vielen er regelmatig opmerkingen te noteren van buurtbewoners die klaagden over geluidsoverlast wanneer er bijvoorbeeld muziekoptredens waren. Stad en directie van Waregem Expo namen maatregelen en zorgden ervoor dat de overlast beperkt bleef. Met de investering in volledig gecapitonneerde nooddeuren moet dat nog verbeteren. ‘Wij willen voor iedereen het beste.Voor alle betrokken partijen moet het ok zijn’,rondt Chris Baert af.


Eerder dit jaar liet Waregem Expo ook al een populieren aanplanten op de berm kant bewoners Henri Lebbestraat.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio