Het KIPfestival, net geen 10 dagen theater

Het KIPfestival, net geen 10 dagen theater

Foto: Geert Vanoorlé

Gent - Het KIP houdt er een eigen festival op na: het KIPfestival. Van 14 tot 22 juni staan producties van het KIP, maar ook bevriende spelers op het programma. De eerste vier dagen is het volle bak kijken naar het KIP met elke dag Abel en Kaïn in de middag en de voetbalopera U Dikke Ma! en Alles voor u in de avond. De laatste vier dagen mogen de vrienden van het KIP hun ding komen doen.

Aftrappen doet het KIPfestival met Abel en Kaïn, een alles behalve een typische kindervoorstelling voor iedereen tussen 7 en 77 jaar. Op het pleintje dicht bij CAMPO nieuwpoort vertellen Yahya Terryn en Gilles De Schryver of Arend Pinoy (die 2 laatste spelen afwisselend) een explosief verhaal over twee broers met elk hun eigen droom, visie en plan. Dit doen ze met een woonwagen annex oliebollenkraam als decor.

Tweede voorstelling in de rij is U Dikke Ma! - een voetbalopera. Een voorstelling die voor velen geen introductie meer nodig heeft en helaas helemaal uitverkocht is. Later op de avond (21.30u) gaat het KIP verder met Alles voor u, de eerste voorstelling na de samenvoeging van het GEIT en Ceremonia. Alles voor u is een tragikomedie over een koppel dat zijn vechtscheiding uitvecht aan het ziekenhuisbed van hun dochter. Leen Roels, Ineke Nijssen, Johan Knuts en Geert Vanoorle verwelkomen het publiek bij kaarslicht en een glaasje wijn.

 

Vanaf 19 juli zijn vrienden, kennissen en vijanden (volgens het KIP) aan de beurt. Elke avond is gevarieerd met voorstellingen en krachtige, korte theatershots. Een greep uit het aanbod: So you think you can act waarbij 11 jongeren de uitdaging aangingen om in 10 repetities een voorstelling ineen te boksen, Sofie Warnant (Conservatorium Luik) met een korte voorstelling over waanzin en TAHA GHAURI (P.A.R.T.S.) met The Devil’s Workshop, een sprookje over corruptie en coming of age.

Op 19 en 20 juli krijgen we de dernière van PUT waarbij de acteurs nog door geestesvader van Ceremonia, Eric De Volder, werden gecoacht. PUT gaat over een nieuw en groot samengesteld gezin met op het podium drie generaties acteurs. ‘Toneel dat door de zaal stuitert als de betere springbal’ (Knack).

 

De twee laatste avonden staat Tom Vermeir met Sta Op! geprogrammeerd. Vermeir, ook gezien in De Pijnders (Cie Cecilia) en vooral bekend van A Brand, rommelt in de marge van het theater en gaat nu voor onversneden stand-upcomedy.

 

Het KIPfestival, van 14 tot 22 juni in en rond CAMPO nieuwpoort. Tickets via www.campo.nu.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio