Tim De Knyf vervangt Jef Erauw

Schepenwissel in extremis

Schepenwissel in extremis

Tim De Knyf, Jef Erauw en Ary Van den Bossche Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Voor de laatste drie maanden van deze legislatuur heeft Nieuw Houtem nog een schepenwissel in petto. Schepen van Openbare Werken Jef Erauw hangt zijn schepenlint aan de haak en geeft de fakkel door aan Tim De Knyf.

Burgemeester Lieven Latoir bracht hulde aan een van de pioniers van zijn partij. “Jef is meer dan 30 jaar lang politiek actief geweest. Sinds 1995 was hij schepen van openbare werken. Hij heeft massa’s werk verricht, zowel aan zijn bureel als te velde, want hij was ook verantwoordelijk voor het personeel van de buitendiensten. Hij zal zeker niet gemakkelijk te vervangen zijn.”

Jef Erauw bleef rustig onder alle huldebetuigingen. “Ik ben 30 jaar geleden politiek actief geworden uit protest tegen het stort in Vlierzele”, blikt hij terug. “Ik haalde veel stemmen in Vlierzele maar voelde me toch niet thuis in de partij Gemeentebelangen die eerder liberaal aangelegd was. Daarom richtte ik 24 jaar geleden met enkele vrienden Nieuw Houtem op. En daar heb ik veel genoegen aan beleefd. Ik heb veel gegeven voor de politiek maar er ook veel voor teruggekregen. Ik denk met een gerust hart te mogen stellen dat ik alles heb gedaan voor de Houtemse bevolking, ongeacht rang of stand. Door de opvolging door Tim De Knyf weet ik dat het werk met veel enthousiasme zal worden verdergezet.”

Over de timing van deze schepenwissel zo vlak voor de verkiezingen kunnen nogal wat wenkbrauwen gefronst worden. “Maar alles heeft te maken met de vertraging van de werken in Bavegem en Letterhoutem”, verzekert Erauw. “Ik wou die nog in schoonheid afronden alvorens mijn ambt neer te leggen. Maar om de kiezer geen rad voor de ogen te draaien, heb ik al lang geleden aangekondigd niet meer te zullen opkomen.”

Om zich voltijds op zijn schepenambt te kunnen toeleggen, nam Tim De Knyf loopbaanonderbreking als leraar zedenleer in het Koninklijk Atheneum van Herzele. Door de wissel komt de 67-jarige Ary Van den Bossche vanaf september in de gemeenteraad terecht.

Tegelijkertijd maakte Nieuw Houtem van de gelegenheid gebruik om haar lijstvolgorde voor te stellen. De top drie wordt gevormd door Lieven Latoir, Sofie Boeykens en Peter De Naeyer. Lijstduwer is Jo Vermeulen. De volledige lijst is te vinden via deze link. Even doorklikken op Nieuw Houtem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio