Ondanks absolute meerderheid

Nieuw Houtem kiest voor Open VLD

Nieuw Houtem kiest voor Open VLD

Burgemeester Lieven Latoir kreeg een warme ontvangst na het afronden van de onderhandelingen Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Open VLD wordt de coalitiepartner van Nieuw Houtem, ondanks een absolute meerderheid voor deze laatste partij.

Nieuw Houtem onderhandelde eerst met CD&V dat een dramatisch verkiezingsresultaat neerzette en haar zetelaantal gehalveerd zag naar twee. In de aanbieding lag enkel het voorzitterschap van de gemeenteraad maar daar bedankte uittredend schepen Bernard Van Pamel feestelijk voor. Open VLD was wel te verleiden met dat aanbod, waardoor vanaf 2013 Jeroen Prové voorzitter van de gemeenteraad wordt.

Lieven Latoir blijft vanzelfsprekend burgemeester en ook Peter De Naeyer behoudt zijn mandaat als OCMW-voorzitter. Daarnaast blijven ook Sofie Boeykens, Jo Vermeulen en Tim De Knyf schepen. Nieuwkomer in het schepencollege is Sabrina Coppens. Voor Open VLD zijn Jeroen Prové, Christiaan De Keyser en Christine Slagmulder verkozen. N-VA vaardigt Mario De Wandel, Nadia De Troyer en Paul Verleysen af. Bij SP.A krijgt Tom De Meyer het gezelschap van David Janssens. En bij CD&V tot slot vervoegt Lieven De Naeyer uittredend schepen Bernard Van Pamel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio