Wilrijkenaars kiezen winnaar van Geitetrofee op nieuwjaarsdrink

Wilrijk - Het district Wilrijk nodigt op zaterdag 19 januari aan al haar inwoners uit voor een gratis nieuwjaarsdrink. De Wilrijkenaars kunnen in het districtshuis meteen ook kiezen wie de laureaat wordt van de Geitetrofee.

In 2012 bood het district voor het eerst zijn inwoners een nieuwjaarsreceptie aan op de Bist. Dit keer vindt de nieuwjaarsdrink plaats in het districtshuis aan de Bist. Wilrijkenaars kunnen er samen het glas heffen op het nieuwe jaar. Het district zorgt voor een gratis drankje, een heerlijke geitenpraline en een gezellige muzikale omkadering. Kinderen kunnen zich uitleven in de speelruimte van de jeugddienst.

Wie wint de Geitetrofee

De Wilrijkse nieuwjaarsreceptie vormt het decor voor de uitreiking van de Geitetrofee 2012. Daarmee wordt een persoon of vereniging in de bloemetjes gezet die het afgelopen jaar Wilrijk - ook wel bekend als 'het geitendorp' - op de kaart heeft gezet. Ook dit jaar is de stem van de Wilrijkenaar cruciaal.

De jury nomineerde deze kandidaten:
·         Topsportschool Leonardo Lyceum: in de schaduw van Fort 6 combineren 165 jongeren hun studies met een intensieve sportopleiding. De Topsportschool van het Leonardo Lyceum geeft hen alle kansen om zich te ontwikkelen tot topatleten.
·         Steven de Rie: deze Nederlandse Antwerpenaar tekende in het 2012 het stripverhaal ‘Wijsneuzen in Wilrijk’. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor het culturele erfgoed van Wilrijk, zoals Lange Wapper, de Sint-Bavokerk en Ferre Grignard. Het beeldverhaal wordt ook gebruikt in de Wilrijkse basisscholen.
·         Bob Le Duc: deze inwoner van de Valaarwijk nam na 44 jaar afscheid als lid en ex-voorzitter van het gemeenschapscentrum Valaarhof. Hij is de drijvende kracht achter heel wat initiatieven zoals het kinderdagverblijf ’t Valaartuintje en de Vlaamse Kermis.

Elke bezoeker van de nieuwjaarsreceptie kan tussen 13 en 15.30 uur een stem uitbrengen voor één van de drie genomineerden. De stemmen van de Wilrijkenaars worden na afloop van deze stemronde samengeteld met de door een jury toegekende punten, waarna de Geitetrofee om 15.45 uur wordt uitgereikt.

Nieuwjaarsdrink Wilrijk praktisch:

Waar: districtshuis, Bist 1
Wanneer: zaterdag 19 januari 2013 van 13 tot 16 uur  
Extra: uitreiking Geitetrofee om 15.45 uur 
Prijs: gratis drankje en geitenpraline voor elke bezoeker

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio