Driekoningenstoet in lentestemming

Vocaal ensemble De Kleine Kantorij, leden van verschillende verenigingen (Art-i-choque, Scouts & Gidsen De Pinte-Zevergem, Theater 2000) en inwoners van de gemeente vormden voor het tweede opeenvolgende jaar samen een kleine maar kleurrijke Driekoningenstoet waarin folklore en muziek als levend erfgoed werden uitgedragen. Enkel de schaapjes vonden het te druk in de straten van de dorpskern en keerden al vlug terug naar hun thuis.

De stoet startte om 14u30 uur aan de Vrije Basisschool, halfweg werd een pannenkoekenstop ingelast op het domein Scheldevelde en na een drietal uur bereikte men terug de VBS waar deelnemers en sympathisanten vergast werden op warme choco, al dient gezegd dat met de prille lentetemperaturen de koele dranken minstens evenveel succes hadden.

Tijdens de stoet werden gluhwein en jenever verkocht ten voordele van een sociaal project in home De Liaan, een begeleidingshuis voor bijzondere jeugdzorg in Eke. Toeschouwers en bewoners van de straten langs het parcours toonden door hun bijdrage hun appreciatie.

De Kleine Kantorij is een vriendengroep van acht mannelijke zangers die wekelijks oefenen, muziek van ongeveer 1400 tot nu instuderen, geregeld een eucharistieviering opluisteren, af en toe een avondvullend optreden verzorgen, ook samen met andere musici en woordkunstenaars.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio