The Jeggpap Jazzband en Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer in één concert

Jazz in Harmony in CC Belgica

Dendermonde - Op zaterdagavond 22 maart staat er ‘Jazz in Harmony’ op het programma in CC Belgica. The Jeggpap Jazzband en de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde brengen de Jazz-sfeer voor één keer van de Honky Tonk-bunker naar het Dendermondse cultuurcentrum.

'Het is al voor de 12e keer dat de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde (KMBD) haar Musical Notes-concert organiseert in CC Belgica', zegt Wouter Rogiers. 'Ieder jaar pakt de muziekkapel uit met iets vernieuwend en bij voorkeur ongezien in het Dendermondse cultuurlandschap. Dit jaar zullen ze bewijzen dat jazz en harmoniemuziek perfect kunnen samengaan. Hiervoor wordt een unieke samenwerking op gezet met The Jeggpap Jazzband, die andere Dendermondse trots.'

Het concept ‘Musical Notes’ werd in 2001 voor het eerst, onder impuls van dirigent Patrick Heirbaut op poten gezet. “Bedoeling van Musical Notes is, om een muzikale avond neer te zetten in het Cultuurcentrum, dat net iets meer mocht zijn dan een klassiek harmonieconcert. De Muziekkapel zette hiermee een trend, want ondertussen vonden nog vele andere harmoniegezelschappen de weg naar het  cultuurcentrum”, vertelt Dimitri Scholliers, voorzitter van de Koninklijke Muziekkapel.

Toch weet de KMBD zich steeds te onderscheiden door haar vindingrijkheid aan nieuwe ideeën.  In het verleden bewezen de organisatoren unieke projecten en uitdagingen niet te schuwen. Zo werkte de muziekkapel al samen met een circus-, theater-, en dansgezelschap en zette het enkele gerenommeerde solisten op het podium, zoals Marina Genetello, Rik De Geyter, Vanessa Chinitor en twee jaar terug nog stadsbeiaardier Marc Van Boven. Dit jaar gaat het dus in zee met The Jeggpap Jazzband, de oldstyle jazzband uit Dendermonde met internationale naam en faam.

“Voor ons is dit een mooi verlengstuk van de viering van het 60-jarig bestaan in 2012. Dat de Muziekkapel ons contacteerde zien wij als een mooie erkenning. Twee muzikale groeperingen die al veel verwezenlijkt hebben op muzikaal vlak vinden elkaar nu samen op het podium van CC Belgica”, meldt Peter Verhas van The Jeggpap Jazzband.

Jazz en Swing worden niet geschuwd in het programma. Klassiekers als Reet Petite, Swing The Mood, Tribute To Dixie en Introducing The Band staan op de speellijst. Daarnaast brengt The Jeggpap Jazzband ook een kort soloprogramma en zorgt de Muziekkapel van de Brandweer voor de nodige afwisseling met enkele popnummers.

Musical Notes – Jazz in Harmony door de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde i.s.m. The Jeggpap Jazzband.

Kaarten in VVK: € 10 / ADK: € 12 – Reservaties op 0485/587989 – www.kmbd.be
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio