Kadetten meisjes Uilenspiegel HV winnen trofee voor sportverdienste 2013

De winnaars van de Trofee voor Sportverdienste 2013 Foto: dph

Wilrijk - Sportieve Wilrijkenaars verzamelden afgelopen vrijdag in CC De Kern. Daar ging de jaarlijkse viering van de sportlaureaten door. De Trofee voor Sportverdienste 2013 ging naar de kadetten meisjes van handbalvereniging Uilenspiegel. Verder werden er ook enkele verdienstelijke leden gevierd en gaven de dansers van dansstudio Swing een spetterend optreden.

Het was dit jaar een sportteam en geen sportman of -vrouw dat met de hoofdprijs naar huis ging. De meisjes van Uilenspiegel werden Belgisch kampioen in het seizoen 2012-2013. Het team vormt de exponent van het project dat momenteel loopt binnen de club. De klemtoon daarin ligt op modern, snel en tactisch handbal.

Verder werden niet minder dan 66 individuele kampioenen en 7 teams gehuldigd. Allemaal wonnen ze een titel, van jong tot oud en in de meest uiteenlopende sportdisciplines: voetbal, handbal, snelschaatsen, taekwondo, rollerhockey, atletiek, bmx...

Er werden ook enkele verdienstelijke leden in de bloemetjes gezet. Zo werd Jef Verstappen gehuldigd voor zijn boek 'Een eeuw soprtgeschiedenis in Wilrijk'. Louis Ryckmans, Drieska Thiré en Patricia Janssens werden dan weer gevierd voor hun bijdrage aan Omnisport Bewegend Wilrijk - Gezinsbond Wilrijk.

En hoewel 2014 nog maar pas begonnen is, telt Wilrijk ondertussen ook al een een wereldkampioen. De Wilrijkse baanwielrenster Kelly Druyts mocht dan ook haar handtekening zetten in het gulden boek van het district. Kelly kroonde zich eind februari 2014 tot wereldkampioene in de scratch-discipline.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio