Geitestoet 2015 met korter parcours

Wilrijk - De Geitestoet, die op zondag 20 september 2015 door de Wilrijkse straten trekt, zal een korter parcours afleggen dan de vorige editie.

'De stoet wordt samengesteld in Oudestraat en Boekstraat en vertrekt in de Gallaitlaan', legt Gilbert Van Nuffel uit. 'Het verdere parcours is als volgt uitgetekend: Alfons Chantrainestraat, Heldenplein, Lode Brionstraat, Doornstraat, Bist, Heistraat, Jules Moretuslei, Koning Albertstraat, Kleinesteenweg, Vuurmolenstraat. Het gedeelte via Sint-Bavostraat en Kerkhofstraat wordt geschrapt.'

De algemene regie van de Geitestoet blijft in handen van de Brugse stoetenbouwer Etienne Mommerency. Hij wordt bijgestaan door Werner Marinus, de nieuwe assistent-regisseur. 'Marinus is actief in het plaatselijke toneelleven bij het Bananentejater, maar presenteert ook eigen producties', geeft Gilbert meer uitleg.

Heb je persoonlijke ideeën en suggesties voor de Geitestoet 2015 of wil je zelf deelnemen aan het stoetengebeuren, aarzel niet en contacteer de Geitestoet via mail of het secretariaat op 0475 20 93 65.

Ook via Facebook kun je bij Geitestoet terecht. Vind hen leuk op www.facebook.com/geitestoet en blijf via de sociale media op de hoogte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio