NTGent-acteurs doen Bram Vermeulen

Gent - NTGent-acteurs Wim Opbrouck en Servé Hermans hebben er een lange tournee op zitten, en heel wat kilometers die ze samen 'on the road' doorbrachten. Beide acteurs/muzikanten hebben een groot hart voor Nederlandstalige muziek, en voor Bram Vermeulen. Omdat die deze zomer tien jaar geleden overleed, en omdat het zo'n mooi nummer is, brachten ze onder de titel 'Het Zuiden & Wim Opbrouck' een duet van 'Doodgewone Jongen'.

Voor Servé Hermans eindigt een periode als NTGent-acteur. Hij wordt per 1 januari artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Wim Opbrouck daarentegen wordt vanaf juni 2015 als artistiek directeur van NTGent opgevolgd door Johan Simons.

Moor bovenal zijn de twee spelers, met een passie voor muziek. Tijdens hun vele omzwervingen deelden ze elkaars liefde voor het betere Nederlandstalige lied en hun bewondering voor Bram Vermeulen in het bijzonder. Die bewondering leidt vandaag tot het uitbrengen van een lied van Vermeulen: 'Een doodgewone jongen'.

Het is deze zomer 10 jaar geleden dat Bram Vermeulen overleed. Dit duet is bovenal een eerbetoon aan hem. Het nummer komt uit op het label HKM van Hans Kusters en is nu te downoaden via I Tunes.

Servé Hermans: 'Dat deze eerste single er één is samen met mijn 'broeder' Wim Opbrouck is een cadeau. Ik ben net als Wim altijd diep onder de indruk geweest van zowel de muzikant als de mens Bram Vermeulen. In het nummer 'Een doodgewone jongen' zie ik een jonge versie van mezelf terug. Als kind had ik zelf altijd veel moeite om realiteit en fictie gescheiden te houden en werd ik ook regelmatig opgejaagd door vijanden die er in werkelijkheid niet waren, net zoals de figuur die Vermeulen opvoert in dit nummer.'

Het nummer zal tijdens de Gentse Feesten live te horen zijn. De twee spelen op de laatste Feestenavond, een nu nog geheim nachtconcert. Meer info volgt.

 Info: www.hetzuidendeband.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio