Guido Belcanto is het dichtste wat we in Vlaanderen komen bij Roy Orbison. Simpele maar doorleefde liedjes over de liefde. Met 'Op de pechstrook van het leven' trapte hij de set af. 'De vrouw van de bakker' bracht een eerste staaltje van zijn fijne tongue-in-cheek-humor, gevolgd door een meeslepend 'La Pasionara'.

Toverdrank

Het blijft moeilijk in te schatten wat voor soort mens nu eigenlijk achter Guido Belcanto schuilgaat. 'Vrouwen in de wereld hebben het niet gemakkelijk... mannen hebben het nog veel moeilijker. Maar je zit pas echt in de shit als je niet weet in welke groep je zit', leverde hem lachsalvo's op uit alle hoeken van het publiek. 'Na de dood keren wij weer' gaf de Korenmarkt een nieuw meezingmoment. Belcanto trok Little Kim op het podium, die meteen aan Lee Hazelwood en Nancy Sinatra's 'Summer Wine' ofte 'Toverdrank' mocht beginnen. Merci Guido, we hebben het geapprecieerd. Idem voor 'De wilde roos', de cover van Nick Caves duet met Kylie Minogue 'Where the wild roses grow'.

Only the lonely

In de bisnummers trok Belcanto eerst de Engelse toer op, met 'Can't help falling in love with you' van Elvis Presley en vervolgens een uitermate knap 'Only the lonely' van Roy Orbison. Met 'Op het zeildoek van de botsauto's' en 'Plastic rozen verwelken niet' stuurde Guido Belcanto de Korenmarkt de nacht in. Van het vuurwerk zagen we niets, maar we kregen even mooi entertainment voorgeschoteld.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio