Het is hier de Grand Prix van Gent niet: snelheidsduivel haalt 126 per uur op Gustaaf Callierlaan

Het is hier de Grand Prix van Gent niet: snelheidsduivel haalt 126 per uur op Gustaaf Callierlaan

Gustaaf Callierlaan Foto: if/GoogleMaps

Gent - De politie flitste woensdagavond en donderdagochtend in de Krijgslaan en in de Gustaaf Callierlaan. In de Callierlaan haalde een chauffeur liefst 126 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

De politie flitste tussen woensdagavond 18 uur en donderdagochtend 2 uur, in de Krijgslaan in de richting van het centrum en in de Callierlaan, naast het B401-viaduct. In beide straten geldt een beperking van 50 kilometer per uur.

Ter plekke betalen

In de Krijgslaan reed bijna een kwart van de 636 gecontroleerde chauffeurs te snel. Een chauffeur die geflitst werd met 89 km/u, moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Drie buitenlandse chauffeurs moesten hun boete ter plekke betalen. 

In de Gustaaf Callierlaan reed dertig procent van de 185 gecontroleerde wagens te snel. De lokale Lewis Hamilton haalde 126 per uur op het moment dat hij tegen de flitslamp liep. Hij moest ook zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren, in afwachting van het oordeel van de politierechter.

Alcohol en zonder licht

57 chauffeurs moesten ook in het zakje blazen, slechts twee bliezen positief. Eén bestuurder zat onder invloed van amfetamines achter het stuur, en kreeg een rijverbod van 12 uur. Ook fietsers die de controle passeerden moesten aan de kant. Elf fietsers kregen een bekeuring omdat ze zonder licht fietsten.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio