Meer gratis rondvaarten in haven

Meer gratis rondvaarten in haven

Wie dat wil, kan de haven gratis leren kennen van op het water. Foto: Frederiek Van de Velde

Gent - Door het succes voert het Havenbedrijf de gratis rondvaarten in de Gentse haven op. Zo zal er elke zaterdag een boottocht plaatsvinden.

De gratis rondvaarten waren op slag een succes. De eerste zaterdag van de maand werden ze georganiseerd voor bedrijven, de derde zaterdag konden particulieren mee aan boord. Maar eigenlijk waren de rondvaarten al tot eind dit jaar uitverkocht. Om daar aan te verhelpen, wil het Havenbedrijf nu elke zaterdag rondvaarten met het havenjacht Jacob Van Artevelde organiseren.
Gedurende twee uur kan iedereen van op het water de haven van binnenuit beleven. Het vertrekpunt is de Rigakaai tegenover Weba. De tocht duurt twee uur en onderweg wordt er uitleg gegeven over Gent als toegangspoort tot Europa. Het jacht vaart helemaal tot aan het Kluizendok en terug. Inschrijven is verplicht. De rondvaarten zijn van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Er is telkens plaats voor tachtig personen. Er is steeds een gids aan boord die tijdens de vaart toelichting geeft over de haven.
Inschrijven kan online via www.havengent.be/rondvaarten waar alle (nog) beschikbare rondvaarten te zien zijn of telefonisch bij het Havenbedrijf Gent via 09/251.05.50. Verenigingen en organisaties betalen 70 euro voor de gids.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio