Smove bundelt ideeën duurzame mobiliteit

Smove bundelt ideeën duurzame mobiliteit

Met een 3D streetart werd de site in gang getrokken Foto: jod

Gent - Midden op de Kouter, rond een grote 3D-prent, is de website Smove voorgesteld. Die wil ideeën en voorstellen rond duurzame mobiliteit bundelen, en gebruikers met elkaar in contact brengen.

 De website is een initiatief van Komimo (koepel Milieu en Mobiliteit) en Vlaamse duurzame mobiliteitsorganisaties. Ze kregen steun van de Vlaamse overheid om de website te ontwikkelen. Op de website zijn acties en initiatieven rond duurzame mobiliteit te vinden. 'De bedoeling is om zo elkaar te inspireren bij de ontwikkeling van activiteiten', zegt Ilse Fannes van Komimo. 'We willen een clubgevoel uitstralen met Smove, dat kan staan voor slim moven, of voor smiley move.' Scholen, bedrijven, gemeenten en handelaars horen tot de doelgroep.
'Omdat Gent bekend staat als fietsstad, wilden we de site hier onthullen', zegt Fannes. Mobiliteitsschepen Martine De Regge kwam met veel plezier het initiatief ondersteunen. 'Tegen 2050 wil Gent een klimaatneutrale stad zijn. Er zullen dus nog een pak duurzame mobiliteitsinitiatieven moeten worden genomen, en daar kan deze site een belangrijke rol in spelen.'
Info: www.s-move.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio