Carmen gratis op groot scherm in Leopoldskazerne

De Gentse Hanne Roos speelt Micaela. Foto: Vlaamse Opera / Annemie Augustijns

Gent - De opera Carmen is wereldberoemd, en in Gent nog veel bekender van de lokaal aangepaste aria ‘Toreador, mijn katte es versmuurd’. Wie er niet in slaagt om nog kaartjes te pakken te krijgen, heeft donderdagavond nog een kans om gratis en voor niets deze productie van de Vlaamse Opera mee te pikken. Ze wordt om 19.30 uur vertoond op groot scherm op het binnenplein van de Leopoldskazerne, tegenover het Citadelpark.

 Tweeduizend stoeltjes zijn voorzien, maar eigen stoelen, dekens en picknicks zijn evenzeer toegestaan. Via ondertitels kan u zo de eigentijdse Carmen-bewerking van de Amerikaanse regisseur Daniel Kramer volgen. Kramer verplaatste de klassieke setting van een sigarenfabriek in Sevilla naar de Amerikaanse caravanbewoners van Seville, Ohio.
Helaas moet u het dan wel doen zonder talent van eigen bodem Hanne Roos. Zij speelt donderdag de rol Micaela in de opvoering in de Vlaamse Opera aan de Kouter. Maar de vertoonde opname is die van de première in Antwerpen, met een andere Micaela.
Een interview met Hanne Roos leest u morgen in De Gentenaar

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio