Gratis rondvaarten in haven tijdens Gentse Feesten

Gratis rondvaarten in haven tijdens Gentse Feesten

Het stadsjacht, de Jacob Van Artevelde Foto: havenbedrijf Gent

Gent - Het Gentse Havenbedrijf biedt opnieuw gratis rondvaarten aan met het stadsjacht Jacob Van Artevelde. Een meevaller, want de gewone rondvaarten zijn zo populair dat ze al maanden zijn uitverkocht. Inschrijven kan vanaf donderdag 5 juli.

Ook dit jaar organiseert het Havenbedrijf Gent tijdens de Gentse Feesten zijn traditionele rondvaarten in de haven. Van zondag 15 juli tot en met zondag 22 juli 2012 vaart het havenjacht Jacob Van Artevelde vier keer per dag de haven in. Gedurende anderhalf uur kan iedereen van op het water de haven van binnenuit beleven.

De rondvaart is helemaal gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan vanaf donderdag 5 juli om 8 uur. Het vertrekpunt is de Rigakaai (tegenover Weba) langs het Grootdok aan het begin van de haven (tegenover Weba). De Jacob Van Artevelde vaart van daaruit richting Kluizendok en terug. Onderweg ziet men onder meer de chemische bedrijven, de Ringvaart rond Gent, de papierfabriek Stora Enso, het Sifferdok met onder meer de fruitsapterminals, de cluster van biobrandstofbedrijven aan het Rodenhuizedok, het Mercatordok waar grote schepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië vertrekken, ArcelorMittal en tal van overslagkades.

Inschrijven kan telefonisch via Gentinfo (09/210.10.10) of via website: www.havengent.be/gentsefeesten

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio