Gentse Buitenband trekt tot in Waregem

Gentse Buitenband trekt tot in Waregem

Het organisatiecomité van de Gentse Buitenband Foto: jod

Gent - Op 22 juli, de laatste zondag van de Gentse Feesten, vindt de Gentse Binnenband plaats. Vanop vier startpunten in de Gentse rand vertrekken fietstochten. Zowel reacreatieve fietsers, wielertoeristen als gezinnen vinden hun gading in het programma.

 De Gentse Buitenband is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een druk bijgewoond evenement. De landelijke gilden organiseren ook dit jaar weer diverse ritten, die je laten kennismaken met de rand rond Gent.
In sommige gevallen gaat dat ver. Zo leidt de route van 100 km voor de wielertoeristen vanuit Wondelgem naar Waregem en terug. Er is in totaal keuze uit acht parcours, van 25 en 45 km, en er is de enige echte Gentse Buitenband. Deze lus rond Gent van 80 km kan vanuit de vier startpunten gereden worden: landgoed De Campagne in Drongen, hoeve Lootens in Wondelgem, hoeve Broché in Zwijnaarde en hoeve Polfliet in Desteldonk.
De Gentse Buitenband brengt het platteland in de Gentse rand onder de aandacht. Voorinschrijven kan tot 15 juli, voor 2 euro per persoon. De dag zelf is dat 3 euro.
Info: www.buitenband.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio