Studenten ontwikkelen app voor toeristen

Lieven Benoot, Nicolas Dierck, schepen Resul Tapmaz, Sam Verschueren, en Greet Derudder. Foto: jod

Gent - Informaticaschepen Resul Tapmaz (SP.A) maakte bekend welke app de aangetrokken informatica-jobstudenten voor Stad Gent zullen ontwikkelen. Het drietal mag daar enkele weken aan knutselen.

 Lieven Benoot en Sam Verschueren volgen toegepaste informatica, Nicolas Dierck doet webdesign. Samen stelden ze een aantal mogelijke projecten voor, die ze zouden kunnen ontwikkelen voor de stad. 'We hebben samengezeten met onder meer de diensten voor toerisme, welzijn, burgerzaken en wonen om te onderzoeken hoe de kennis van deze jonge mensen ons zou kunnen helpen. Daar zijn enkele zeer interessante voorstellen uit de bus gekomen', aldus schepen Tapmaz.

Codes scannen
'Voor dit jaar hebben we gekozen om een project 'Take a look inside' te realiseren', aldus Tapmaz. 'Daarbij is het de bedoeling dat op diverse gebouwen QR-codes aangebracht worden. Toeristen kunnen die dan scannen met hun smartphone en krijgen daarop een filmpje te zien en beelden van de binnenkant van het gebouw', legt Greet Derudder uit, die het project vlot moet doen verlopen.

SOS Gent

'Er was ook een voorstel voor een 'SOS Gent', waarbij de Gentenaars een sluikstort of een losligende tegel kunnen fotograferen en de locatie doorgeven. Dit kan een aanvulling zijn van het reeds bestaande meldpunt bij Gentinfo. En met Kot@Gent zouden we een app kunnen creëren die de verschillende koten die te huur staan bundelt, en waarbij je bijvoorbeeld een route kan uitstippelen van het ene kot naar het andere. We hebben er voor gekozen om nu het eerste project te realiseren, de andere twee kunnen eventueel de komende jaren aan bod komen', zegt Derudder.
'We moeten nu met onze informaticabeheerder Digipolis de praktische kant van het verhaal nog verder bekijken', besluit Tapmaz.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio