N-VA wil '20 à 25 procent' halen met provincielijst

N-VA wil '20 à 25 procent' halen met provincielijst

Foto: jod

Gent - N-VA heeft zijn provincielijst bekend gemaakt in Gent. Lijsttrekker en huidig OCMW-raadslid Jeroen Lemaitre hoopt 20 tot 25 procent te halen. 'De nationale trend speelt sterker mee bij de verkiezingen van de provincie dan bij de gemeenteraadsverkiezingen', stelt hij.

 Met twaalf kandidaten trekt de Gentse N-VA-afdeling naar de kiezer voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober. Jeroen Lemaitre (35), op dit moment raadslid in het Gentse OCMW, zal de lijst trekken. Op de tweede plaats landt Lies Nys (37), die ook al eerder opkwam voor de N-VA. De derde plaats is voor advocaat Kris Van Caneghem (35) uit Merelbeke. Bekende kopstukken uit de partij als senator Elke Sleurs (9de plaats), gemeenteraadslid Isabelle De Clercq (10de) en Vlaams parlementslid Helga Stevens (12de) duwen de lijst. Opmerkelijk nog, is de elfde plaats voor de 73-jarige Jaak Taghon, die eerder nog voor de Volksunie in de provincie zetelde.
De N-VA wil mee besturen in de provincie, om van daar uit het provinciaal niveau te kunnen vereenvoudigen en afslanken. 'Minder bestuur moet de provinciebelastingen omlaag krijgen', klinkt het in het programma. De N-VA ziet nog een taak weggelegd voor de provincie om 'maatwerk' te leveren en kleine gemeenten via opleidingen bij te staan. Maar van een echte afschaffing van de provincie is geen sprake.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio