De hitte liet sporen na bij de deelnemers. Hoe anders kan je verklaren dat Filip Watteeuw (Groen) binnenkwam na het onderdeel fietsen en hijgde: 'nooit raak ik nog een fiets aan.' Om even later – toen hij zijn tweede adem vond – te nuanceren: 'Tenminste, als het is om te koersen. Ik zal altijd blijven fietsen.'
Iljo Keisse
De Mr T triatlon bestond uit 750 meter zwemmen in de Blaarmeersen, 20 km fietsen rond de Watersportbaan en 5 km lopen door het domein van de Blaarmeersen. Naast aparte competities voor voor vrouwen en mannen en een minder zware 'just for fun' versie, was er ook een teamwedstrijd, met aflossingen per onderdeel. Daarbij heel wat bekende deelnemers. Zo nam Quickstep-prof Iljo Keisse het onderdeel fietsen voor zijn rekening voor het Artikel 6-team van zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. 'Diegene van mijn kantoor die normaal zou fietsen, was verhinderd. Hierdoor moest ik op zoek naar iemand die goed kan fietsen', zegt Van Steenbrugge. 'Anders ben ik het die hem dringend nodig heeft, nu was het eens omgekeerd', lacht Keisse.
VTM wierp een 'soapteam' in de strijd met acteurs Jef Desmedt, Eric Goris, Brigitte Derkx, Jordi Rottier en Kristoff Clerckx. Zij reden/liepen/zwemmen voor het goede doel.
Politieke strijd
Maar ook op politiek vlak werd er strijd geleverd. Zowel Open VLD (Jean-Nicolas Dewulf (zwemmen), Sofie Bracke (fietsen), Matias De Clercq (lopen)), SP.A (Tom Balthazar (zwemmen), Sven Taeldeman (fietsen), Guy Reynebeau (lopen)) en Groen (Dieter Vandersmissen (zwemmen), Filip Watteeuw (fietsen), Bram Vandekerckhove (lopen)). Het blauwe team kwam met voorsprong uit het onderdeel zwemmen, maar kon die niet vasthouden. Tijdens het fietsen moest schepen Bracke Sven Taeldeman voor laten, waardoor Guy Reynebeau als eerste aan het lopen kon beginnen. Hij stond zijn voorsprong niet meer af. Bram Vandekerckhove maakte tijdens het lopen nog een plek goed, Mattias De Clercq finishte als derde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio