Groen wil 6 zetels in provincieraad

Groen wil 6 zetels in provincieraad

Foto: if

Gent - Groen heeft haar lijst en haar ambities klaar voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober. Jan Fiers, huidig fractieleider, zal de lijst trekken.

 'Met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme willen we in de provincieraad groeien van 4 naar 6 zetels', aldus Jan Fiers (42). Elisabet Dooms (29) uit Sint-Amandsberg staat op de tweede plaats. Zij werkt als onderzoeker voor de witwascel van een grote bank. Op de derde plaats staat Drongenaar Angelo Meuleman (33), mobiliteitsspecialist bij Taxistop. De lijst wordt geduwd door Merelbekenaar Stefaan Van Hecke (39), fractieleider in het federaal parlement.
Veilige fietsnetwerken, met specifieke aandacht voor schoolomgevingen, worden een strijdpunt. Tegen 2018 moet Oost-Vlaanderen een fair trade-provincie zijn, en CO2-neutraal tegen 2030. De partij pleit ook voor een volledig nieuw subsidiebeleid voor de culturele sector, om financiële stabiliteit te garanderen voor onder meer het NTG, de Vlaamse Opera en het Kunstencentrum Vooruit.

Andere kandidaten op de lijst voor district Gent zijn Liliane De Cock (56), Frank Bombeke (59), Mieke Valcke (48), Frank De Jonckheere (41), Els Van Overstraeten (36), Yasmina Beldjoudi (26), Mieke De Coninck (60) en Marc Heughebaert (56).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio