SP.A en Groen willen derde partij in meerderheid

GENT - SP.A en Groen moesten er eerst even de violen stemmen, maar zijn ondertussen tot de conclusie gekomen dat een derde partij welkom is om de meerderheid uit te breiden. Daarvoor mag eerst Open VLD op gesprek komen.

 De derde partij is mathematisch niet nodig. Het kartel SP.A-Groen behaalde zondag de absolute meerderheid in zetelaantal: 26 van de 51. Maar beide partners vonden één zetel op overschot krap. Een derde partij maakt het comfortabeler besturen. Groen en SP.A maakten bekend dat ze eerst met Open VLD aan tafel willen zitten. De partij is als voormalige bestuurspartner van SP.A als geen ander vertrouwd met het besturen van Gent. Ook liet lijsttrekker Mathias De Clercq zondag nog weten dat hij bereid is om verder te besturen met het kartel. Maar ook CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel liet gelijkaardige geluiden horen. Open VLD kan 9 zetels toevoegen aan de meerderheid, CD&V 4. Siegfried Bracke liet zondag al weten dat hij met de N-VA (9zetels) naar de oppositiebanken trekt.
Mathias De Clercq reageert tevreden: 'Ik ben blij, ik heb net een telefoontje van Daniël gekregen. We worden morgenochtend op gesprek verwacht. Ik denk dat het nu vooral belangrijk is dat we naar elkaars standpunten luisteren, op de inhoud wil ik nog niet vooruitlopen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio