In het dispensarium kunnen mensen in armoede terecht om hun huisdier gratis te laten onderzoeken en behandelen. Studenten dierengeneeskunde van de Gentse Universiteit staan in voor de behandeling.

‘Het dispensarium is tijdelijk ondergebracht in een pand in de Dampoortstraat 39, maar het is de bedoeling dat we binnen ten laatste anderhalf jaar onze intrek kunnen nemen in de leegstaande Sint-Jan-Baptist pastorie in de Brugse Poort’, zegt Frank Gasthuys, decaan van de faculteit dierengeneeskunde.

'We vrezen dat het gebouw in de Dampoortstraat snel te klein zal worden. Daar hebben we nu al 83 geregistreerde eigenaars, maar we zien dat de andere dispensaria in het land al gauw tot 150 mensen over de vloer krijgen. Dat zal beter lukken in de Brugse Poort.'

Marollen

Burgemeester Termont haalde in zijn verwelkoming aan dat het de prins was die hem zelf het idee had aangepraat bij een bezoek aan de Marollen in Brussel. 'Het spijt me dat het even geduurd heeft voor we hetzelfde initiatief hier in Gent hebben kunnen opstarten, maar nu zijn we toch zover', aldus Termont.

Het dispensarium is het vijfde in zijn soort in ons land, en is een initiatief van de Stichting Prins Laurent, Stad Gent en de Gentse universiteit. Het dispensarium is te bereiken op 09/233.03.13

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio