KTA MoBi beloont voorbeeldige leerlingen met Soda-attest

KTA MoBi beloont voorbeeldige leerlingen met Soda-attest

Foto: jod

Gent - Het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi aan Coupure Rechts heeft een kwaliteitslabel bedacht dat de leerlingen kunnen behalen, naast hun diploma. ‘Dit Soda-label staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude’, legt directrice Mania Van der Cam uit.

Met het Soda-label willen we de buitenwereld tonen: dit is onze crème de la crème’, zegt Van der Cam. ‘Het idee is bij ons gegroeid vanuit twee vaststellingen. Ten eerste, dat bedrijven er maar niet in slagen de knelpuntvacatures in te vullen. Ten tweede de vaststelling dat de arbeidsmarkt een bepaalde attitude van de sollicitanten - onze studenten - verwacht. Daarbij hebben we bij ons zelf vastgesteld dat we tot voor kort vooral probeerden ongewenst gedrag te sanctioneren. We willen voortaan die leerlingen belonen die gewenst gedrag vertonen.
Alle leerlingen vanaf 16 jaar krijgen de kans om het attest te behalen. Vier keer per jaar krijgen ze op een rapport een stand van zaken. ‘Ze moeten een A halen voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude (Soda)’, zegt Van der Cam.

Lees morgen meer in De Gentenaar

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio