Netwerk tegen Armoede krijgt Prijs voor de Democratie

Netwerk tegen Armoede krijgt Prijs voor de Democratie

Eric Goeman Foto: jod

GENT - Het Netwerk tegen Armoede en Manuel Chiguero (bestuurslid bij het Netwerk) zijn de laureaten voor de Prijs voor de Democratie 2013. 'Mede omdat alle sociale thema's al aan bod gekomen zijn maar armoede nog nooit, terwijl armoede vandaag op mondiale schaal actueler is dan ooit', zegt Eric Goeman in naam van de jury. De Brusselse Bond voor het Recht op Wonen en de Beweging voor Recht op Wonen Gent zijn dan weer de laureaten van de Prijs Jaap Kruithof 2013.

Lees hier alles over de Gentse Feesten

 De Prijs voor de Democratie wordt sinds 1992 uitgereikt aan iemand die zich wist te onderscheiden in de strijd voor de democratie. 'Armoede is actueler dan ooit, maar de strijd blijft er vooral één van woorden', zegt Goeman. 'Het Netwerk tegen Armoede is er in geslaagd om 58 organisaties één stem te geven. Ze bestaan nu 10 jaar, maar hebben zelf al aangegeven dat er geen reden is om te vieren aangezien de problemen blijven bestaan. Maar hopelijk geeft onze Prijs hen nog eens een duwtje in de rug. Het is belangrijk dat ze in de belangstelling blijven.'
Eerdere laureaten waren onder meer de Lappersfortbezetters, Regine Beer en Tom Barman. De prijs wordt op 21 juli uitgereikt om 19 uur op het groot podium aan Sint-Jacobs.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio