'Kijken wat we aan hinder van mobiele reclamepanelen kunnen doen'

'Kijken wat we aan hinder van mobiele reclamepanelen kunnen doen'

Het bewuste reclamepaneel Foto: if

Gent - Gemeenteraadslid Steven Vromman (Groen) vond in burgemeester Termont een medestander in zijn verzet tegen mobiele reclamepanelen. Alleen is daar volgens Termont niet meteen iets aan te doen.

Vromman klaagde aan dat hij recent een bestelwagen had gespot (foto) die lange tijd een parkeerplaats inpalmde 'en met een led-paneel reclame voerde. De hele tijd bleef de motor van de bestelwagen draaien, met alle gevolgen vandien wat de uitstoot van fijn stof betreft', zei Vromman. Hij wilde van burgemeester Termont weten welke maatregelen de politie zou kunnen nemen. Dat bleek in de praktijk tegen te vallen.

Wijziging

'Met ons huidig politiereglement kunnen we niets ondernemen tegen het parkeren met draaiende motor zolang een termijn van drie uur niet wordt overschreden. Of het moet zijn dat er lawaaihinder is tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends. Ik denk niet dat daar in dit geval sprake van was. Maar ik deel uw bekommernis dat dit een vervuilende en belastende praktijk is. Ik zal onderzoeken of er een wijziging mogelijk is in het politiereglement of er via het belastingreglement iets kan worden gedaan.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio