Samenaankoop fruitboom- en haagplantactie Regionaal Landschap Groene Corridor van start

Thuis'-actrice Monika Van Lierde steunt plantactie

 Thuis'-actrice Monika Van Lierde steunt plantactie

Foto: jhw

Wemmel / Merchtem / Grimbergen / Meise / Kapelle-op-den-Bos - Thuis'-actrice Monika Van Lierde zet mee haar schouders onder de fruitboom- en haagplantactie van het Regionaal Landschap Groen Corridor. Samen met 12 gemeenten wordt een samenaankoop van inheems plantgoed voorzien goed voor 2km hagen en 300 bomen.

"Ik vind dat we met z'n allen mee moeten helpen om de biodiversiteit en streekeigen planten te promoten", zegt Thuis'-actrice Monika Van Lierde die in haar tuin plantgoed zal planten van het Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC). Van Lierde: "Ik kies voor het plantpakket met onder andere de bessenheg en de Brabanderse Kerselaar. Dat ik het pakket tegen de beste condities kan aankopen via samenaankoop en zo ook de biodiversiteit steun, is een absolute troef. Tuinen met streekeigen planten zijn een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En heerlijk om zelf te genieten van de bloesems en het fruit. Ik nodig dan ook alle inwoners van Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst uit om mee in te stappen in de negende fruitboom- en haagplantactie."


Coördinator Patrick Endels van het RLGC: "We hebben voor deze negende samenaankoop een breed aanbod van bloesem, bessenheg, houtkant voor natte en droge gronden, bosranden, verschillende soorten appel-, peer-, kers-, kriek- en pruimenhoogstamfruibomen en hoogstammige loofbomen zoals zomereik en veldesdoorn in de aanbieding. Nieuw dit jaar is de klimplant 'Wilde kamperfoelie'. Die kan je planten voor je gevel of tuinmuur. De geurende bloemen trekken vlinders aan. Daarnaast zijn er ook bundels wilgentakken waarmee je met de kinderen een speelhut kan bouwen."


In totaal voorziet de samenaankoop aan plantgoed voor liefst 2 kilometer hagen en 300 bomen. Endels: "Maar in al die jaren hebben liefst 1.423 gezinnen sinds 2009 deelgenomen aan de samenaankoop. In totaal zijn zo 3.468 bomen in de 12 gemeenten van de regio van het RLGC geplant en zijn 76.092 stuks plantgoed geplant. We vergroenen zo de regio met streekeigen plantgoed wat de biodiversiteit ten goede komt." De bestelperiode loopt nog tot 15 oktober.

Alle info: www.rlgc.be of via haagplantactie@rlgc.be
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio