Meise voert asbestactieplan in

 Meise voert asbestactieplan in

Foto op site Joris Herpol (C) Foto: (C) JHW

Meise - Meise rolt een heel asbestactieplan uit, waarbij gebouwen worden gescreend en stappen worden gezet voor verwijdering in fases. Schepen van Openbare Werken Roel Anciaux (Samen Anders, SP.A): "In heel wat huizen in Meise is er nog asbest aanwezig. Het gemeentebestuur maakte eerder al een actieplan op voor het verwijderen van asbest in haar eigen gebouwen en dat rollen we nu uit."

"In 2018 werd een studie door het Onafhankelijke Controle Bureau (OCB) uitgevoerd naar de aanwezigheid van asbest in gemeentelijke gebouwen." Nu blijkt dat in het CVO Meise-Jette, het Centrum voor Volwassenenonderwijs in de Stationsstraat in Wolvertem, er asbest is teruggevonden in de vorm van vlakke platen in de gang, de vensterbank en isolatie.

Anciaux: "De OCB adviseert dat het asbest op lange termijn moet worden verwijderd. Volgens de studie van OCB is er in normale omstandigheden actueel geen gevaar. Zo zijn de breuken in de plaatsen gedicht met siliconen. De vensterbanken zijn in goede staat en kunnen voorlopig behouden blijven. Zowel de platen als de vensterbanken zullen wel op langere termijn vervangen worden. Het gebouw dateert uit 1965."

Tegen de paasvakantie zal het gemeentebestuur een actieplan opstellen op basis van de asbestinventarissen van het OCB, en dit uitvoeren volgens 'urgentie'.Anciaux: "De plaatsen waar de situatie het meest ernstig is, zullen eerst aangepakt worden."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio